Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

COVID-19

Цікава інформація
08.11.2022

         Профілактика коронавірусної інфекційної хвороби COVID-19. 

Коронавірусна інфекційна хвороба COVID-19  передається від людини до людини повітряно-крапельним шляхом при тісному контакті. Профілактичні індивідуальні заходи відіграють значну роль в профілактиці коронавірусної інфекційної хвороби.

До основних індивідуальних профілактичних заходів належать:

  • гігієна рук – часте миття з рідким милом або обробка спиртовмісними антисептиками не рідше ніж раз на 3 години, та після кожного контакту з тваринами, відвідування громадських місць, використання туалету, прибирання, перед приготуванням їжі тощо;
  • гігієна кашлю – прикриття роту та носа при кашлі та чханні зігнутою рукою в лікті або одноразовою серветкою, яку необхідно знешкодити відразу після використання;
  • утримання від контактів з особами, що мають симптоми респіраторних захворювань – кашель, лихоманка, ломота в тілі, або збереження обов’язкової дистанції та обмеження часу при контакті (не менше 1 метра);
  • утримання від дотиків обличчя руками;
  • у разі виникнення симптомів захворювання, таких як лихоманка, кашель, ломота в тілі тощо, слід залишитися вдома та утриматись від відвідувань місць скупчень людей;
  • використання медичної маски за наявності респіраторних симптомів, перерахованих вище, її своєчасна заміна (кожні 3 години або негайно після забруднення) з подальшим знешкодженням та миттям рук з милом або обробкою рук спиртовмісним антисептиком відразу після знімання маски.

Бережіть себе та  оточуючих!

    Вознесенське  управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївський області.

2022 © Усі права захищено
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше