ОЛЕКСАНДРІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

Миколаївська область, Вознесенський район

🇺🇦🤝🇺🇸Україна та США підписали історичну двосторонню безпекову угоду

Дата: 14.06.2024 10:56
Кількість переглядів: 35

Фото без опису

 

Україна та США підписали історичну двосторонню безпекову угоду

У четвер, 13 червня, президенти України Володимир Зеленський та США Джозеф Байден ✍️підписали безпекову угоду, яка стала найсильнішою за всю історію незалежності України. Цей документ виводить двосторонні відносини на рівень справжнього союзництва та підкреслює безперечне досягнення України.

✔️Угода містить юридично зобов'язуючу частину, що надає документу особливого значення. У цій частині зазначається, що Америка зобовʼязується щороку протягом наступних 10 років забезпечувати стабільний рівень підтримки України, зокрема у сфері оборони. Документ також включає відповідальність росії за війну, використання російських активів на користь України та санкції проти росії.

Америка зобов'язується підтримувати Україну як у часи війни, так і в мирний період. Угода вперше використовує формулювання про те, що США буде підтримувати Україну для перемоги України, а не звичне формулювання про «підтримку стільки, скільки необхідно».

Також документ передбачає співпрацю в розвитку оборонного виробництва, що сприятиме створенню нових робочих місць як для українців, так і для американців у технологічному оборонно-промисловому комплексі.

☑️Щодо зброї, угода зобов'язує США разом з партнерами допомагати Україні у постачанні систем «Патріот” та ескадрилей винищувачів, зокрема, але не виключно, F-16.

Також угода закріплює підтримку США щодо вступу України в НАТО в майбутньому, що є важливим кроком на цьому шляху.

🖇️Президент України Володимир Зеленський зазначив, що ця угода є безперечним досягненням України, адже ніколи раніше такої сильної угоди між Україною та США не було. Він висловив подяку президенту Байдену за підтримку, а також обом партіям та палатам Конгресу США за допомогу у захисті незалежності України.

Ця угода є великим успіхом для України та зміцнює глобальне лідерство США. Такий новий рівень відносин з Америкою став можливим завдяки сміливості українців, які змінюють хід історії.

 

https://www.facebook.com/mykoda/posts/pfbid02WUWchTzsnaNbC4oUVz9JMRonKVzHyx5g6WUAPa1czbtpbjoUEcicoioFANjG3sJ9l


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь