ОЛЕКСАНДРІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

Миколаївська область, Вознесенський район

Як запобігти виникненню кишкових захворювань внаслідок вживання питної води

Дата: 08.03.2024 09:12
Кількість переглядів: 54

 

Фото без опису

Як запобігти виникненню кишкових захворювань

                                внаслідок вживання  питної води

 

Описание: C:UsersuserDesktopматеріали для статейchistaya-rodnikovaya-voda-polza-i-svoystva-850x450.jpg

 

     На території Миколаївської області, внаслідок збройної агресії російської федерації проти  України, в тому числі  після підриву греблі Каховської ГЕС відбувається  забруднення поверхневих  вод та підземних водоносних горизонтів, які використовуються як джерела  питного водопостачання різними хімічними та бактеріологічними чинниками: залишки військової техніки, розірваних снарядів, загиблі тварини, тощо. Забруднена питна вода може призвести як до хімічних отруєнь так і бути  джерелом  виникнення багатьох кишкових інфекційних захворювань: вірусного гепатиту А, холери, дизентерії, та інших гострих  кишкових інфекцій  тощо.

     З метою запобігання негативного впливу на Ваше здоров’я, нагадуємо прості правила, яких треба дотримуватися при виборі джерела питної води:

  • постійно слідкуйте  за інформацією про якість питної води в розвідній водопровідній мережі в Вашому населеному пункту, яку розміщають на офіційних сайтах органи місцевого самоврядування, суб’єкти господарювання – балансоутримувачі об’єктів водопостачання, органи, що здійснюють контроль за якістю та безпекою води;
  • уважно вибирати джерело (бювет, пункт розливу доочищеної води, шахтний колодязь), яке плануєте використовувати для  питних потреб, а саме, місце розташування, задовільний санітарно-технічний стан, наявність інформації щодо власника джерела, номер і глибини свердловини, в разі вибору джерела з привізною водою – тип та місце знаходження джерела, з якого доставляється вода,  результатів виробничого контролю.

      У випадках, коли об’єктивна та достовірна інформація про джерело відсутня:

  • воду, набрану з невідомого  джерела, перед використанням кип’ятити не менше 15 хвилин, або  застосувати будь які інші доступні  методи для дезінфекції (активоване вугілля, тощо);
  • не використовувати сиру воду для миття овочів та фруктів, перед вживанням ретельно їх вимити кип’яченою водою, при споживанні дітьми – обдати окропом;
  • не використовувати сиру воду для миття посуду;
  •  не використовувати сиру воду при дотримуванні правил особистої гігієни (наприклад, чищення порожнини роту);
  • використовувати для пиття та приготування їжі тільки бутильовану воду;
  • При  перших ознаках гострих кишкових інфекцій, необхідно відразу звернутися за медичною допомогою до лікаря.

  Пам’ятайте, питна вода гарантованої якості –

                                                                                запорука Вашого здоров’я!

 

 

 

              

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь